fbpx

Att shoppa rekvisita

…en last jag har utan tvekan, att shoppa rekvisita.

Är det något som jag älskar så är det att fylla studion med nya roliga saker. Det inspirera mig att skapa nytt, att skapa annat. Jag kan spendera tusentals kronor varje månad på detta. Det är helt enkelt inte roligt att titta på andras bilder och se att allt man har är samma. Jag vet att kunderna kanske inte bryr sig, men jag måste inspireras och få det att kittla i mina skaparfingrar.

I söndags var en sådan dag. En sådan dag då jag steg in i en butik och egentligen borde ha vänt om och gått ut igen för priserna var hutlösa.. men vilka saker.. gamla vackra fantastiska och slitna saker. Hur skulle jag kunna gå därifrån? Jag vet ju att om jag ser något och om jag inte handlar det då, så kommer jag ångra mig. Och är då butiken långt borta så kommer jag ångra mig ännu mer.

Folk ser det inte som jag. Min man ser definitivt inte det som jag :). Han fick en chock när han hörde att jag köpt den lilla slitna vita pallen som inte är högre än för en 3 åring att sitta på, för närmre 600 kr samt en gammal träbil för närmre 400 kr och så köpte jag dessutom 2! Den turkosa lådan ska vi inte snacka om! Men jag kunde ju bara I N T E låta bli. Den är ju helt underbar!

Jag älskar gamla träsaker och jag älskar att använda det i mina bilder. Men ibland så köper man lite modernare rekvisita som vem som helst kan ha hemma, som de små tågen och vimpeln. Men de gör sig fina på bild och är perfekta att ta fram om barnet inte vill bli fotograferat som en nödlösning. Allt med snören och klossar brukar gå hem.

Det är absolut en av de roliga sakerna som fotograf, att kunna shoppa till företaget och stilla shoppingnerven och sedan få använda det i sina bilder.

rekvisita_fotografering_barnfotograf_malmo_lund_tralador_trabilar_handgjorda_leksaker_jabbadabado_appelcider-0002

I N F O
F A C E B O O K