fbpx

Tvillingar – endast 14 dagar gamla

Tvillingar är inte det jag fotograferar så ofta, därför är det väldigt speciellt när det väl händer. Förra veckan hade jag faktiskt två nyfödda tvillingpojkar i studion och nästa vecka kommer ytterligare två tvillingar. Dessa jag fotograferade förra veckan var enäggstvillingar dessutom. Det var riktigt roligt och lite extra nervöst då pappan var tvungen att åka iväg med storebror och jag och mamman var ensamma på två små. Vanligtvis brukar vi vara 3 stycken på tvillingar men det var absolut inga problem då dessa dessutom var så harmoniska och lugna.

Det enda var väl att när man skulle lägga ner den ena för att ta den andra, då fick man ha valt en plats som avlastningszon. Det var väl det som skilde från en ensam nyföddfotografering.

Att fotografera tvillingar kan på ett sätt vara enklare än en nyfödd…

  • Då man fotograferar en så ammas den andra, sedan byter man bebis.
  • Då de är nära varandra så blir de lugnare, oftast.

Här kan ni se lite bilder från en tidigare tvillingfotografering.

Jag kan ärligt erkänna att jag hade lite svårt först att se skillnad på de två. Men efter att ha tittat igenom bilderna och redigerat lite så kan jag nu se massor med skillnader. Idag var de tillbaks för familjebilden och då kunde jag urskilja dem direkt.  Men jag antar att nästa gång de kommer till mig så kanske de är lika som bär.

Tvillingar är nog det roligaste då man har möjlighet för ännu mer kreativt tänkande.

Däremot så får man vara beredd på att det inte alltid blir mer urval eftersom att man istället fokuserar mer på barnen tillsammans än separat. Men visst tar man även separata bilder, men det viktigaste för mig är nog att fånga dessa ljuvliga bilder tillsammans.

Vilken häftig känsla det måste vara att som förälder bära på två barn på samma gång. Och vilken enorm styrka att kunna lära sig att räcka till, för två som ibland kräver en samtidigt. Det är riktigt imponerande hur naturligt det faller sig för tvillingföräldrar.

 

I N F O
F A C E B O O K