fbpx

Att fotografera lite äldre barn

Förra året hade jag äran att fotografera denna killen när han fyllt 7 år och detta året kom han tillbaks 1 år äldre.

Det svåra med att fotografera lite äldre barn, tycker jag är variationen. Att vara 7-8 år är inte jättestor skillnad och man kan inte sätta dem i lådor som yngre barn. Så jag fick tänka till lite extra. Kläderna och bakgrunden blev årets skillnad och det blev väldigt bra!

Jag fotograferar alla men kan tycka det är svårare i studio med äldre barn att få större variation, Fine Art är en helt annan sorts fotografering då man är ute efter 1-3 bilder för att kunna skapa porträtt med en känsla av målning. En tanka bakom då rekvisitan och kläderna hjälper till, Men en vanlig fotografering då man ska ha mycket variation, det kan vara svårare. Flickor är enklare där med sina klänningar och håruppsättningar m.m.

Jag fick inspiration av att titta på sidor där man kunde beställa kläder till pojkar i åldern 8-10 år. Det var faktiskt otroligt givande. Det jag älskar med mitt arbete är att man aldrig är fullärd. En konstant utveckling. Visst blev han fin?!

 

8-åriga Axel

 

7-åriga Axel

I N F O
F A C E B O O K