fbpx

Nyföddfotografering

Något jag verkligen älskar att fotografera är nyföddfotografering. Men det är för att man får vara så kreativ. Man kan leka med färger och textiler och samtidigt bli frustrerad över att man inte har mer att välja på!! Speciellt när man kikar på amerikanska och australienska fotografer som har så mycket pannband, mössor och annat så man blir helt grön av avund. =) Men jag tänker att det kommer så småningom. Min samling börjar faktiskt ta sig lite.

När det gäller nyföddfotografering så är det en sådan enorm ära att få fotografera dessa små, att få lov att föreviga varenda liten veck och nyfödd uttryck innan de redan blivit för stora. Man märker faktiskt en stor skillnad på en 8 dagars och en 21 dagars.

Det händer så mycket. Delvis så är de inte lika “böjbara”. Det låter kanske hemskt, men jag menar på att de sträcker ut sig mer och är lite mer bebis. De små nyfödda på 4-10 dagar är fortfarande i positioner som de hade i magen. Men denna lille killen, till trots på sina 8 dagar vägrade till exempel att böja på sina ben som jag hade önskat. Då fick vi hitta andra lösningar så klart. Så alla är olika.

Är man gravid så bör man boka in en nyföddfotografering i tid. Man är fullbokad under perioder under året och har man då redan ett visst antal nyfödda att ta hänsyn till så blir det lite svårare att få in en till helt spontant. Det kräver nämligen mycket förberedelser och planering inför varje nyföddsession.

I N F O
F A C E B O O K