fbpx

Jakten på rekvisita är ett halvtids jobb

Att arbeta som barnfotograf är inte enbart att boka in kunder, fotografera och leverera bilder. Det är så otroligt mycket arbete som ligger bakom som att leta rekvisita och fylla på sin studio med inspirerande saker som gör det roligare att fotografera samt mer att välja på för kunden.

Hade jag bara haft en skål och en säng så hade jag nog tröttnat på att fotografera då jag skulle använt samma på varenda barn. Även kunderna hade tyckt det var tråkigt då alla bilder såg likadana ut.

Det är dock otroligt dyrt med all rekvisita. Varenda skål och säng ligger på ca 600 kr till långt över 1000-lappen per styck. Det är rejäla saker och sedan är det ju även prislappen som gör att man skiljer lite på sig. Alla köper inte samma saker.

Jag är lite av en shopoholic när det gäller inspiration och rekvisita. Det säger nog de flesta som kommer till min studio. Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag nog inte fått plats i studion 🙂

Igår var det dags igen.

Igår kl 21.00 på kvällen släpptes en rekvisita sak utav trä som jag och 4500 andra personer över hela världen väntat på i 4-5 månader. 20.30 satt jag redo med sidan uppe på min mobil och dator samt facebook gruppen. Redo att försöka köpa en till min studio. Det är rekvisita i trä  men både i vitt och träfärg. Jag drömde om att köpa båda. Men osäkert om jag skulle lyckas.

Kl 21 så öppnade sidan men inte en enda person kom in för det var sådant tryck att sidan kraschade konstant. Jag satt och tryckte på refresh på mobil och dator varje sekund, men kom inte in på själva sidan. När jag väl kom in efter 30 minuter av tryckare och kämpande så kraschade den bara man tryckte på rekvisitan man ville köpa eller en länk. Det var helt galet.

Databasen hängde sig, krashade, var otroligt segt. Folk satt i USA redo att hämta sina barn från skolan. Någon annanstans i världen satt de redo att lämna barnen på skola och här i Sverige satt jag framför TV:n med barnen i säng. Men vad hjälpte det. Jag kom inte in. Till slut sa jag åt min man att sitta med hans mobil med men inte heller lyckades han.

Till slut lyckades vi få den vita i kassan, men kom inte vidare till betalningen.

4500 personer försökte nå samma sak som jag. Inte konstigt sidan kraschade. Det fanns 200 av var från början och 4500 personer som försökte.  När jag lyckades få den vita i kassan var det 40 kvar. Lyckades till slut få i en brun också i kassan och sedan tog det mig 20 minuter att komma till korgen och ytterligare 10 för att ens kunna betala. 22.15 hade jag äntligen lyckats norpa till mig en av var och betalt. Den känslan!

2300 kr gick kalaset på, men jag lyckades. 1 minut efter jag fått mitt mail om beställning och betalning tog de vita slut. Efter ytterligare 10 minuter tog de bruna slut. Helt galet! Jag kan göra en liknelse med att försöka få biljetter till en Cher konsert. Så hektiskt var det. BUT I DID IT! Vad gör man inte? 🙂 *ler stort*

Tänker inte berätta vad det är än mer än att de är för nyfödda och bebisar som sitter och jättefina. <3 Ni får se om några veckor 😉

 

I N F O
F A C E B O O K