fbpx

I vilka åldrar ska man fotografera barnen?

Detta är absolut inte satta åldrar, utan enbart från min erfarenhet vad de olika åldrarna innebär. Vid 2 månader så är det svårt med variation i bilderna då bebis inte kan hålla huvudet och inte kan ligga på mage eller sitta. Men vid 4 månader så kan de hålla huvudet bra men fortfarande inte sitta. Så det är lite vad man vill ha för variation och bilder. Men 4 månader går utmärkt om man vill ha ligga på mage bilder.

NYFÖDD 5-16 dagar

Här är bebisen fortfarande trött från livet i magen och förlossningen så det är lättare att posera och få till de ljuvliga små poseringarna utan att bebis blir för störd utav det. Klart man kan fotografera bebis vid 25 dagar med men det blir svårare då bebis sover mindre med mer vakentider och vaknar av att bli störd när man rör på dem, och inte alltid somnar om. Dessutom kan det vara lite ont i magen med runt den åldern.

 

5-6 MÅNADER

Vid 5 till 6 månader så ligger bebis och leker med fötterna, kan sitta lite halvt som halvt och kan ligga på mage och hålla huvudet bra. Inte heller kryper man än och man är inte heller främmande för nya människor. En väldigt tacksam ålder att fotografera.

 

7-10 MÅNADER

Här kryper barnet och är lite mer livligt men det brukar oftast gå bra. Däremot kan det vara svårare vid 8-10 månader då barnet kan reagera på främlingar. Inte lika lättflörtad som vid 6 månaders åldern. Men här kan barnet stå mot en pall, sitta bra och krypa  vilket ger lite mer variation.

11-12 MÅNADER

Här går barnet oftast och det blir fullt upp i studion. Men vid 12 månader brukar främlingskänslan ha lagt sig lite och man brukar kunna skoja till det bra med de små.

 

I N F O
F A C E B O O K