fbpx

Smash the cake i gammelrosa

Förra veckans smash the cake gick i gammelrosa och vita färger med inslag av lite lila. Det blev massor med ballonger till en sockersöt flicka med det vackraste håret och världens finaste tårta. Men oavsett hur planerat och bra allting är så hänger allt på hur barnet tycker det är.

Det är verkligen 50/50 på hur fotosessionen kommer att bli. Kommer barnet älska att kladda? Kommer barnet tycka det är superäckligt och kladdigt. Det är verkligen en vågskål. Man vet aldrig vad som kommer hända. Men det är charmen med det hela också. Det gäller att förbereda så gott man kan innan, mer kan man inte göra. Så hur förbereder man bäst?

  1. Man låter barnet få kladda en del hemma under uppmuntran, några veckor innan fotosessionen.
  2. Det är viktigt att lyssna på min vägledning under sessionen då jag har mkt kort i bakfickan för att få fram de bilder vi vill ha.
  3. Föräldrarna får inte bli besvikna om barnet inte gillar smashen och inte avfyrar de finaste leendena som de gör hemma. Det är en konstig situation för barnet med. Jag med kameran och blixtar och att sitta i centrum. Det är inte lätt alltid och man behöver en liten stund att glömma bort det. Ibland går det, ibland går det inte lika bra, men tålamod är A och O.

Denna lilla godingen var lite skeptisk till mig hela tiden och det började redan på porträtten men ack den som ger sig 🙂 Men jag tycker att det är lika fint men bilder när de blir lite ledsna då det visar karaktär och ger mer uttryck i bilderna.

När tårtan kommer så brukar det bli lite roligt. Antingen i 1 minut tills de inser att den är kladdig och jag är där med kameran, eller så håller det i sig. Äta den är gott tycker många, en stund iallafall men sen kommer de på att det går att kladda och det är ju roligt det med, men inte för alla.

Ibland får föräldrarna hjälpa till lite med att leka med tårtan för att fånga upp intresset igen. Man måste vara beredd på att göra allt.

I N F O
F A C E B O O K