fbpx

Storytelling – en ny sorts fotografering

Nu erbjuder jag snart en annan sorts fotografering. En annan sorts “sagobild” i studio. Lugna, varma, mysiga bilder i en iscensatt enkel miljö med en sorts storytelling kring bilden.

Denna fotograferingen ska även passa som generationsfotografering. Kanske gammelmormor ska sitta med sitt barnbarn i knäet och läsa saga? Kanske morfar och barnbarnet sitter och bygger pussel ihop? Tanken är att skapa en tidlös bild som ska kunna hänga uppe länge utan att bli gammal.

Jag älskar gamla saker och det ska bli roligt att tillsammans skapa dessa bilder. Jag hoppas det kommer väcka ett visst intresse.

 

Min tanken kring första bilden är dessa:

BILD 1: Det är midnatt. Flickan smyger ner för trapporna, ner till biblioteket. Hon kryper upp i den stora fåtöljen. Med sig har hon en bok.  ner för att sätta sig i biblioteket. Hon tänder fotogen lampan och  försvinner in i dess värld. 

 

BILD 2: Flickan har tassat upp till vinden där hon inte får lov att vara. Men lockelsen att leka med den gamla spinnrocken är större. Hon vet att hon inte får, men hon gör det ändå.

 

BILD 3: Efter en dag full av lek, i väntan på sin saga,  så somnar hon alldeles utmattad i fåtöljen där hon försvinner in i drömmarnas värld. Snart sover hon gott, redo att fortsätta dagens äventyr i sömnen.

EFTER OCH FÖRE

I N F O
F A C E B O O K