· Boka nu för SOMMAREN 2022 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO I LUND

En prematur på besök i studion

Lilla Tanya var 7 veckor när hon kom in för sin nyföddfotografering, men egentligen var det dagen då hon skulle fötts. Även om hon storleksmässigt var som en nyfödd så var hennes blick klar och vaken.

Man vet inte alltid varför en bebis föds för tidigt, ibland händer det helt enkelt bara. De vill inte vara kvar. Kanske är de för nyfikna för att ha tålamodet att vänta tiden ut, vad vet jag?

Att fotografera en nyfödd prematur

Man kan tro det inte är en skillnad på att fotografera en prematur som är inne på sin vecka 40 och skulle vara nyfödd just nu. Ibland kanske det inte är skillnad, men det vet man aldrig.

Alla bebisar är olika. Men skillnaden är att:

  • En prematur nyfödd som är 7 veckor har redan varit ute ur livmodern i, som Tanya här, i 7 veckor
  • De har blivit mer vakna och fått vaken och sovtider på ett sätt som en 2 månaders
  • Skelettet har stelnat och de är inte så uppkrupna som en nyfödd som nyss kommit ut ur en trång livmoder, vilket kan göra skillnad i somliga poser där bebis behöver vara lite mjukare i kroppen
  • De är mer lättstötta vid beröring. En alldeles nyfödd brukar somna om, då de är så pass trötta efter förlossningen

Så visst är det lite skillnad att fotografera en 7 veckors prematur med en alldeles nyfödd. Men det blir underbara bilder, kanske inte alltid lika mycket variation men precis lika värdefulla och fantastiska bilder som man kommer värdesätta livet ut.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier