· DET ÄR DAGS ATT Boka DIN FOTOGRAFERING för HÖSTEN 2023 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO PÅ BRUNNSHÖG I LUND

Prematur Nyföddfotografering

Lilla Tanya var 7 veckor när hon kom in för sin prematur nyföddfotografering på sitt riktiga beräknade datum. Även om hon storleksmässigt var som en nyfödd så var hennes blick klar och vaken som en äldre bebis på 7 veckor.

Tanya samarbetade med att somna och låta mig posera henne. Den stora skillnaden var nog att hon ville sträcka ut sina ben mer, som vilken äldre bebis som helst.

Att fotografera en prematur nyföddfotografering

Man kan tro det inte är en skillnad på att fotografera en prematur som är inne på sin vecka 40 och skulle vara nyfödd just nu. Ibland kanske det inte är skillnad, men det vet man aldrig.

Alla bebisar är olika. Men skillnaden är att:

  • En prematur nyfödd som är 7 veckor har redan varit ute ur livmodern i, som Tanya här, i 7 veckor
  • En prematur har blivit mer vakna och fått vaken och sovtider på ett sätt som en 2 månaders baby
  • Skelettet har stelnat och de är inte så uppkrupna som en nyfödd som nyss kommit ut ur en trång livmoder. Detta kan göra skillnad i somliga poser där bebis behöver vara lite mjukare i kroppen och ihopkrupna
  • De är mer lättstötta vid beröring. En alldeles nyfödd brukar somna om, då de är så pass trötta efter förlossningen. Detta gör inte alltid en äldre nyfödd.

Så visst är det lite skillnad att fotografera en 7 veckors prematur mot en alldeles nyfödd. Men det blir lika underbara bilder. Kanske inte alltid lika mycket variation som mot en yngre nyfödd men precis lika värdefulla och fantastiska bilder som man kommer värdesätta livet ut.

Läs mer om prematura bebisar här för att se när de räknas som prematura. Vill du se mer om mina nyföddfotograferingar så kika in här. Det viktigaste är att man bokar in sitt beräknade datum i tid i min kalender. Sedan kan er bebis komma när som, därför jag gör alltid tid för mina inbokade bebisar.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier