· DET ÄR DAGS ATT Boka DIN FOTOGRAFERING för VINTERN 2023 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO PÅ BRUNNSHÖG I LUND

Funderat på en nyföddfotografering?


Har du funderat på en nyföddfotografering så boka in den i tid. På så vis vet du att du är garanterad en tid när bebis är född och detta kan vara tryggt. Det händer ofta att man får mail från mammor som kommit på att de vill göra en nyföddfotografering när bebisen redan är några veckor. Under de perioder då man har mycket att göra kan det vara svårt att få in en tid så fort på grund av redan inbokade kunder.


Lilla IsabellS NYFÖDDFOTOGRAFERING – 10 dagar gammal

Detta var en av de bättre nyföddfotograferingarna då lilla Isabell samarbetade med mig genom att sova bra och det gick relativt smidigt. Detta är självklart inte något man kan styra utan man får ta det som det kommer i bebisens takt. Jag brukar rekommendera att man bokar in sin nyföddfotografering när bebisen är 5-12 dagar gammal. Men man vet aldrig hur tiden efter förlossningen blir som gör att det kanske inte går att boka in tidigt.

Men har man haft en bra förlossning och allt funkat bra från början med att maten funkar och vikten går upp så är de bästa förutsättningarna att göra fotograferingen den första eller andra veckan. Skillnaden är ju att desto äldre bebisen är, desto mer risk finns för knip i magen på grund av gaser. Det är ofta även hormonplitor samt att bebisen börjar få sina egna vakentider. Detta kan påverka nyföddfotograferingen men det behöver inte vara så.


Isabell hade sin storasyster med sig

Hennes storasyster var inte själv inte var så stor utan endast 3 år gammal. Yngre syskon brukar försvåra fotograferingen då de kan bli uttråkade eller extra uppmärksamhetskrävande i denna åldern. Ibland funkar det så bra, vilket det gjorde här men min studio är rätt liten och för att få sina bilder krävs det lugn och ro för den nyfödda. Jag brukar säga att efter syskonbilden så kan pappa och storasyskonet gå på äventyr medans vi avslutar bebis egna bilder.


Funderat på en nyföddfotografering?

Man får ta nyföddfotograferingen i bebisens takt

Man kan aldrig veta innan hur en nyföddfotografering blir utan man får ta det som det kommer i er babys takt. Jag skickar alltid ut väldigt tydlig information inför en nyföddfotografering så man vet vad man har att förvänta sig.

Några faktorer som spelar stor roll är om bebisen inte blir riktigt mätt eller har mycket gaser. Detta vet man ju inte alltid innan. Det gäller att inte ha för stora förväntningar. Jag brukar säga att ha inte så mycket önskningar på olika set ups för det kan ge oss en missnöjd bebis och er mindre variation i bilderna. Det är bättre att ta allting efter bebisen och se vad vi hinner med.

VAD ÄR SKILLNADEN MED EN YNGRE OCH äldre nyfödd?

En äldre nyfödd är över 4-6 veckor gamla brukar jag säga. Det blir lite tuffare vid denna åldern då de inte är lika trötta som de första veckorna efter förlossningen. Det kan också vara svårare att posera en nyfödd som känner av obehag i magen emellanåt. Har de somnat men vaknar till på grund av obehaget, så är det bara att vara på det igen och börja om och det kan vara tidskrävande. De har börjat begrunda omgivningen och sträcker gärna ut sig mer. Men jag har fotograferat många äldre nyfödda och oftast fått lika fina bilder som på de yngre med bra variation.


Funderat på en nyföddfotografering ?

Så… om du har funderat på en nyföddfotografering men inte hunnit boka? Alla bilder man tar när de är så här små kommer vara så värdefulla i så många år framåt.


Maila mig för att boka in ert beräknade datum i min kalender för då blir ni garanterade ett datum oavsett hur mycket jag har inplanerat just då. Annars är här lite tips för att fotografera din nyfödda själv hemma. Vill du läsa lite mer om mina nyföddfotograferingar så gör gärna det. / Suzanna K


Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Boka in din fotografering genom att skicka en förfrågan

 

Skicka helst en förfrågan genom hemsidan eller på min mail så återkommer jag inom 24 timmar

 

EMAIL

fotograf (at) suzannak.se

 

MOBIL (Jag föredrar all första kontakt på min email)
Telefontid boks om man vill prata om något. Ska man boka om eller av en fotografering på grund av tex sjukdom/förhinder, skriv då sms.

0763 - 211 560

 

 

ADRESS TILL MIN STUDIO:

Brunnshögsgatan 15B i Lund på Brunnshög

Mer info och karta finns under INFORMATION i menyn.

 

submit

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.
SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier