· Boka nu för SOMMAREN 2022 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO I LUND

Nyföddfotografering med Lilla Isabell 10 dagar

Hur bedårande var inte denna lilla tjej och hennes storasyster. En nyföddfotografering är så olika från bebis till bebis. Det som gör skillnaden är hur mycket gaser de har i magen. Ju yngre de är, desto mindre risk är det att de börjat få gaserna som försvårar fotograferingen. Men som sagt, det är så olika.

Men som sagt det är olika från varje baby så man vet faktiskt aldrig utan får ta det lite som det kommer. Skulle det absolut inte gå att fotografera en nyfödd så erbjuder jag alltid en liten tid att komplettera sin fotografering, men detta händer inte ofta utan är bara extremfall för hur ska man veta vissa dagar att magen ska krångla extremt mycket just då. När bebisarna kommer upp mot 4 veckor så blir de mer vakna och mer lättstörda. Man kan inte lägga dem på mage lika lätt utan att de vaknar till, utan då krävs det att de somnat djupt.

Jag försöker hålla det varmt i studion och nu sedan jag flyttade till en mindre studio så är det lättare att hålla en jämn värme. Detta hjälper avsevärt, det har jag märkt på de senaste 6 nyfödda jag haft sedan jag flyttade. Tidigare hade jag 3 byggfläktar på för att få upp en värme och idag behöver jag knappt 1. Det är väldigt bra med tanke på dagens elpriser eller vad säger ni.

Jag rekommenderar inte att göra en egen nyföddfotografering hemma men om man har en kamera så säger jag, fånga de naturliga ögonblicken, fånga detaljerna. De små fingrarna, tårna, ögonfransarna, munnen och allt annat smått som man kan glömma när de växer upp. Har din baby lite fjun på öronen? Fånga det på bild. Man kan föreviga så mycket själv med sin kamera, men glöm inte att säklerhetskopiera bilderna då även en hårddisk kan gå sönder eller bli gammal.

Här är lite tips för att fotografera din nyfödda själv. Vill du läsa lite mer om mina nyföddfotograferingar så klicka på denna länken. Ni bokar in genom att sätta ert beräknade datum i min kalender. På så vis är ni garanterade en nyföddfotografering de första veckorna oavsett hur mycket jag har inplanerat just då. Mer info om detta får ni när ni bokar. / Suzanna K

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier