· DET ÄR DAGS ATT Boka DIN FOTOGRAFERING för VINTERN 2023 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO PÅ BRUNNSHÖG I LUND

Nyföddfotografering

 

FOTOGRAFERINGSAVGIFT 1700 kr

Inga bilder ingår utan de köpes till utöver

 • Planering av fotograferingen efter era önskemål på mail
 • 3 timmars fotografering i min varma studio
 • Någon frukt finns tillgänglig och även kaffe om man vill ha
 • I min studio finns små fina handgjorda kläder till den nyfödda. Det finns även rustik rekvisita, tyger, handstickade små mössor och handgjorda unika hårband som ni lånar till er baby så ni behöver inte ta med er något
 • Ca 2 veckor efter fotografering kommer ni få tillgång till ett webbgalleri där ni kan sitta hemma i lugn och ro och välja ut era favoriter som ni vill beställa från er fotografering
 • En babyfotograferingsavgift för en 6-8 månaders fotografering ingår (värde 950 kr) om den bokas i samband med er nyföddfotografering

Vill man köpa produkter så bokar man in en bildvisning som hålls i min studio 7-10 dagar efter. Mer info får ni i samband med fototillfället. Priser för produkter finns i menyn under produkter.

 

 

NÄR REKOMMENDERAR DU ATT MAN FOTOGRAFERAR SIN NYFÖDDA?

 

Jag brukar säga att den bästa tiden att fotografera sin nyfödda är runt dag 5-12 om man kan. Det skiljer sig otroligt mkt åt hur "lätt" och "smidigt" en nyföddfotografering går till beroende på hur gammal bebis hunnit bli, men även på grund av andra faktorer.

 

Alla bebisar är olika och en 18 dagars baby kan ibland vara lättare än en 10 dagars. Detta kan man inte förutspå innan. Men min erfarenhet är att runt 8 dagar är det optimala så kan man boka in då, så gör det.

 

 

De olika faktorerna som kan påverka är:

 • om de ammar eller tar flaska
 • om de inte blir riktigt mätta
 • om de har börjat få gaser och knip i magen
 • Alla bebisar är olika och det finns de få som inte somnar, det är inte vanligt men det händer

 

ETT RÅD ÄR ATT BOKA IN SITT BF HOS MIG I TID OM MAN VET ATT MAN VILL GÖRA EN NYFÖDDFOTOGRAFERING

 

 • Det bästa är att vara ute i god tid och att boka in sitt bf i hos fotografering som man vill ha redan under graviditeten. Då säkrar man en tid för nyföddfotografering under de första 14 dagarna.
 • Det är omöjligt att veta när ens bebis behagar att titta ut, men har man sitt bf inskrivet hos mig så har jag koll på hur många bebisar som förväntas under en viss tidsperiod och kan då planera min kalender efter det. Det händer tyvärr att jag inte kan ta in nyfödda som inte är inbokade från start.
 • Det är också bra att fundera lite på vad man vill ha ut av fotograferingen och kolla så att jag är rätt fotograf för just er.

 

 

 

Alldeles nyfödda vs äldre nyfödda

 

NYFÖDDA 5-14 DAGAR

 

En helt nyfödd baby är oftast väldigt trött efter en förlossning. Därför är det optimalt att fotografera dem då. De är inte heller så lättstötta vid beröring och de ligger fortfarande ihopkrupna som i livmodern. Deras leder och ben är fortfarande mjuka för posering.

 

 

ÄLDRE NYFÖDDA 3-6 VECKOR

 

En nyfödd på 3-6 veckor har oftast börjat få mer rutinerade vaken och sovtider. De sträcker ut sig mer, samt kan ha börjat få gaser och knip i magen vilket kan göra att man får anpassa fotograferingen lite mer efter det. Det kan ge lite mindre variation beroende på bebisen, men oftast brukar det gå lika bra som en yngre.

 

En äldre nyfödd kan ha börjat få hormon plitor i ansiktet som reaktion på mjölken. Detta är helt normalt, men somliga bebisar kan få jättemycket.

 

Fördel med att fotografera en lite äldre nyfödd är ju att det blir roligare vaken bilder då de är mer med. De har även fått mer hull på kroppen.

 

Se detta mer som riktlinjer efter min erfarenhet, det är olika från baby till baby.

 

 

HUR GÖR MAN NÄR BEBIS ÄR FÖDD?

 1. När er bebis kommit så mailar ni mig redan på dag 1 eller 2 om allt gått bra. Då skickar jag ut ett datum till er samtidigt som ni får en länk utav mig med lite info inför sessionen. Den ska ni läsa igenom samt skicka mig lite inspirationsbilder från mina bilder på tex instagram på vad ni tycker om. Detta är för att jag ska kunna planera er fotografering efter era önskemål.
 2. När ni sedan kommer hit vid fototillfället så brukar jag berätta lite mer om hur jag jobbar och förklara vissa saker efter bilderna ni har skickat. Detta är för att det ska gå smidigare under fotograferingen och att ni ska veta vad man kan förvänta sig.

 

 

ARBETSFLÖDET

Jag försöker alltid hinna med olika moment för att kunna skapa tillräckligt med variation för er så att ni sedan ska kunna välja ut era favoriter. Det beror det på era önskemål, och ibland planeras sessioner väldigt olika.

 

Men om jag fått fria tyglar så är det dessa moment jag försöker få med:

 • Bebis i någon rekvisita på trägolv ( helst 2 olika)
 • Bebis på en fäll
 • Fina bilder på er bebis när bebis poseras i 2-3 st poseringar utan blöja med tyger (se bilder ovan)
 • Närbilder, helbilder från olika vinklar och ovanifrån + detaljbilder och ibland en födelsetavla eller annat man önskat utöver
 • Siluettbilder på föräldrarna med vit bakgrund om så önskas

 

Extras som önskas kan även vara syskonbild, familjebild, bilder på bebis med svart bakgrund eller tex födelsetavla. Tidsramen är 3 timmar för fotograferingen.

 

Vill man ha mer fokus på syskon & familj, då försvinner en del från den nyföddas egen fototid. Det handlar om att prioritera vad som är viktigast och det avgör ni.

NI SKA KÄNNA ER TRYGGA MED MIG


Att fotografera nyfödda är otroligt roligt men också ett stort ansvar, Jag har många års erfarenhet utav nyfödda då några +100-tals nyfödda har besökt min studio genom åren.

 

Jag har gått workshops i både säkerhet och posering samt utbildar mig varje år genom att ta kurser från enormt duktiga nyföddfotografer från hela världen för att utvecklas vidare. Där finns alltid mer att lära.

 

Allting görs i bebis egen takt och enbart sådant som jag känner mig trygg med.

 

Jag är väldigt duktig på att känna av den nyfödda bebisen och se steget före. Ni kommer känna er trygga hos mig.

 

Välkomna att boka in om du vill investera i underbara bilder på ert lilla hjärta.

 

 

/Suzanna K

 

Boka in din fotografering genom att skicka en förfrågan

 

Skicka helst en förfrågan genom hemsidan eller på min mail så återkommer jag inom 24 timmar

 

EMAIL

fotograf (at) suzannak.se

 

MOBIL (Jag föredrar all första kontakt på min email)
Telefontid boks om man vill prata om något. Ska man boka om eller av en fotografering på grund av tex sjukdom/förhinder, skriv då sms.

0763 - 211 560

 

 

ADRESS TILL MIN STUDIO:

Brunnshögsgatan 15B i Lund på Brunnshög

Mer info och karta finns under INFORMATION i menyn.

 

submit

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.
SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier