fbpx

Sagofotografering med känsla

JAG FÖRSÖKER SKAPA EN MAGISK TON I BILDEN MED LJUS OCH KÄNSLA

 

En sagofotografering är mer än bara lite bilder, det är en känsla som ska finnas i bilden. Sagofotografering sker utomhus runt Södra Sandby området där jag har mina platser.

En sagofotografering behöver inte betyda älvvingar och älvstoft. Det handlar om känslan i bilden och ljuset ihop med barnet och det man vill förmedla.  Därför är man inte ute att skapa många bilder utan det blir 1-5 st beroende på antal barn i bilden samt vad man får fram.

Men de viktigaste faktorerna är miljön, ljuset, rekvisitan/kläderna. Sedan sker resten i redigeringen.

Jag brukar säga max 2 barn men så klart man kan ha med fler. Men då får man tänka på åldern och samt hur det kan vara svårare att få känslan.  Det är en stor del i att barnen måste spela med och hamna i känslan för det bästa resultatet. Jag brukar ha en idé i mitt huvud inför fotograferingen.

I min studio har jag en hel del tyllkjolar och olika fina ljusa klänningar till utlåns samt lite annat skoj som kan passa denna typen av fotografering. Pojkars kläder brukar vara lättare, med hängslen och jeans tex. Detta planerar vi innan.

Sagobilder tar längre tid att skapa för jag behöver hitta känslan i bilden jag vill förmedla och ibland måste jag gå tillbaks på en bild en vecka senare eller två. Så det kan ta mellan 3-5 veckor innan man får se bilderna.

För fler bilder – Se BILDGALLERIET.

Priside bild ovan – 3 st 30×30 cm touch plates 4200 kr

 

 

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄRDela på Facebook
I N F O
F A C E B O O K