· DET ÄR DAGS ATT Boka DIN FOTOGRAFERING för HÖSTEN 2023 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO PÅ BRUNNSHÖG I LUND

Syskonfotografering

Boka in en härlig syskonfotografering där vi tar både enskilda och syskonbilder. Här nedan ser ni Axel 11 år och Anton 10 år som kommer till mig varje år under december & januari månad. Det är månaderna de fyller år. Deras l lillasyster kommer till mig runt hennes födelsedag i maj. Deras mamma kommer varje år för att föreviga barnen runt deras födelsedagar och har gjort det i fler år. Axel var 7 år vid sin första fotografering hos mig, och hans bror Anton var 6 år. De senaste åren så kommer de tillbaks för en syskonfotografering istället för enskild fotografering. Jag tycker det är fantastiskt roligt och ser alltid fram emot deras bokningar.

Att fotografera äldre barn är jätteroligt men det är även mer att tänka på. Under denna fotograferingen använde jag mycket rekvisita i trä att sitta på, stå på samt luta sig mot. Det blev supersnygga detaljer i brödernas bilder.

Självklart ska man inte bara fotografera barnen som små, de växer ju så mycket under hela tonåren med och de bilderna kommer man värdera lika mycket som när de är små. Ju äldre barnen blir, desto mer kreativa barnporträtt kan man ta.

Syskonfotografering

Syskonfotografering


Vad är skillnaden på äldre och yngre barns fotografering?

På de yngre barnens fotograferingar så använder man rekvisita som får dem att sitta still. Jag använder även leksaker som blir bra på bild för att hålla dem sysselsatta. Man kan använda större rekvisita som stegar, resväskor eller annat till de äldre barnen som klarar av att posera och lyssna på instruktioner. Under en syskonfotografering så tar man både enskilda bilder på barnen och sedan bilder tillsammans. Det blir lite intensivare under en syskonfotografering i jämförelse mot när det bara är ett barn. Det blir samtidigt lite mer variation med två barn men då man får de gemensamma bilderna som är guld värt.

Har ni funderat på en syskonfotografering? Kika in här för att få lite mer inspiration. Det man ska tänka på är om man vill ha en syskonfotografering utomhus eller inne i studion. Man får även planera kläderna i god tid då kläderna gör väldigt mycket för fotograferingen. Läs mer om en syskonfotografering hos mig. Det gäller att tänka på färger och stil, struktur på kläderna samt vilket material. Detta kan ni rådfråga mig om eller besök min Pinterest för mer inspiration.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier