· Boka nu för SOMMAREN 2022 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO I LUND

Syskonfotografering med Axel & Anton

Axel 11 år och Anton 10 år kommer till mig varje år under december & januari. Det gör även deras lillasyster som brukar komma i maj. Deras mamma kommer varje år för att föreviga barnen runt deras födelsedagar och har gjort det till rutin. Axel var 7 år vid sin första fotografering hos mig, och hans bror Anton var 6 år. De senaste åren så kommer de tillbaks för en syskonfotografering istället för enskild fotografering.

Att fotografera äldre barn är jätteroligt men även mer att tänka på. Här använde jag mycket trä rekvisita att sitta på, stå på, luta sig mot. Det blev supersnygga detaljer.

Självklart ska man inte bara fotografera barnen som små, de växer ju så mycket under hela tonåren med och de bilderna kommer man värdera lika mycket som när de är små.

Vilken underbar syskonbild detta blev!

Syskonfotografering är en stund att minnas


Vad är skillnaden på äldre och yngre barns fotografering?

På de yngre barnen använder man rekvisita som får dem att sitta still, i form av leksaker som blir bra på bild, medans man akan använda större rekvisita till de äldre barnen som kan posera och lyssna på instruktioner. Under en syskonfotografering så tar man både enskilda på barnen och sedan bilder tillsammans. Det blir lite intensivare under en syskonfotografering jämfört med när det bara är ett barn. Då blir det lite mer variation men samtidigt så får man de gemensamma bilderna som är guld värt.

Har ni funderat på en syskonfotografering? Kika in här för att få lite mer inspiration. Det man ska tänka på är om man vill ha en syskonfotografering utomhus eller i studion. Man får planera kläderna i god tid då kläderna gör väldigt mycket för fotograferingen i sig. Läs mer om en syskonfotografering hos mig. Det gäller att tänka i färger och stil, struktur på kläderna och material. Detta akan ni rådfråga mig om eller besök min Pinterest för mer inspiration.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier