· DET ÄR DAGS ATT Boka DIN FOTOGRAFERING för HÖSTEN 2023 ·

DIN KREATIVA BARNFOTOGRAF SUZANNA K MED STUDIO PÅ BRUNNSHÖG I LUND

Boka nyföddfotografering

Boka nyföddfotografering under graviditeten så är du säker på att få en tid när bebis är född.

Lilla Isabell gjorde sin nyföddfotografering som 10 dagar gammal. Den var verkligen superbra och hon samarbetade med mig. Jag brukar rekommendera att man bokar in sin nyföddfotografering när bebis är 6-12 dagar gammal, men även äldre går ju bra. Skillnaden är att ju äldre bebisen är, desto mer risk finns för knip i magen på grund av gaser. Detta kan påverka variationen i bilderna och det får man tänka på.

Titta så bedårande Isabell 10 dagar gammal var under sin nyföddfotografering. Hon samarbetade så fint hela vägen, och det gjorde även hennes storasyster. Syskon brukar försvåra fotograferingen då de kan bli så himla uttråkade. Min studio är liten och för att få sina bilder krävs det lugn och ro för den nyfödda.

Det som kan göra en nyföddfotografering svårare är om er bebis har börjat få ont i magen på grund av gaser. Ju yngre de är, desto mindre risk är det för det. Det är så olika från baby till baby. Men oftast så brukar de somna fint, och gör de inte det får man kämpa lite extra helt enkelt.

Boka in en nyföddfotografering

Man vet aldrig hur en nyföddfotografering blir utan får ta det som det kommer i er babys takt. Jag brukar säga att allt hänger på bebisen. Skulle det absolut inte gå att fotografera eran nyfödd så erbjuder jag alltid en extra tid för att komplettera med. Detta händer inte ofta utan är bara extremfall. Man kan inte alltid planera in den bästa dagen helt enkelt.

Boka nyföddfotografering med äldre nyfödda

När de nyfödda kommer upp mot 4 veckor gamla så är de äldre nyfödda. Har man missat att boka nyföddfotografering så skicka ett mail, för ibland finns där tider så klart ändå. Så vad är skillnaden på yngre och äldre nyfödd? Det kan bli lite svårare med de äldre nyfödda runt 3-5 veckor beroende på gaserna i magen. Det blir svårare att posera dem som att man inte kan lägga dem på mage lika lätt utan att de vaknar till, då det krävs det att de somnat djupt.

Jag försöker hålla det varmt i studion och nu sedan jag flyttade till en mindre studio så är det lättare att hålla en jämn värme. Detta hjälper avsevärt, det har jag märkt på de senaste 6 nyfödda jag haft sedan jag flyttade. Tidigare hade jag 3 byggfläktar på för att få upp en värme och idag behöver jag knappt 1. Det är väldigt bra med tanke på dagens elpriser eller vad säger ni.

Kan man göra sin egen nyföddfotografering hemma?

Jag rekommenderar INTE att prova på att posera er baby själv. Men om man har en bra kamera så fånga de naturliga ögonblicken, fånga detaljerna. De små fingrarna, tårna, ögonfransarna, munnen och allt annat smått som man kan glömma när de växer upp. Har din baby lite fjun på öronen? Fånga det på bild. Man kan föreviga så mycket själv med sin kamera, men glöm inte att säkerhetskopiera bilderna då även en hårddisk kan gå sönder eller bli gammal.

Här är lite tips för att fotografera din nyfödda själv. Vill du läsa lite mer om mina nyföddfotograferingar så klicka på denna länken. Ni bokar in genom att sätta ert beräknade datum i min kalender. På så vis är ni garanterade en nyföddfotografering de första veckorna oavsett hur mycket jag har inplanerat just då. Mer info om detta får ni när ni bokar. / Suzanna K


Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

SENASTE PÅ INSTAGRAM

Följ mig gärna på mina

sociala medier